Carbidkanon site van het Carbid Team IJlst - Media 2012 - Carbidkanon site van het Carbid Team IJlst - carbidkanon.com

Ga naar de inhoud

.

>>> Carbid team IJlst in de media - 31 Dec 2012 <<<

Februari / Maart 2012

Wij kregen de vraag van een filmproducent of het mogelijk was dat er een van onze carbidkanonnen gebruikt kon worden in een nieuwe Nederlandse speelfilm. Na wat telefoontjes met de team genoten, stemde we er mee in en we moesten in Maart 2012 naar een kasteel in Doornenburg. Het kanon moest groot genoeg zijn en we gaven aan dat de grote met Friesevlag het geschikst was. Het was de bedoeling dat er zogenaamd een zwarte pietje weg geschoten moest worden. Bekijk het filmpje en kijk op 2 minuut en 15 sec. Dan zie je even in beeld het kanon links onder. De film is in premiere geweest in oktober 2012. Ben je nieuwsgierig wat er precies gebeurd in deze film, koop dan de film op dvd. In de film zelf zie het kanon langer dan n de trailer.

.

Dec 2012

Op Maandag 17 dec 2012 kwamen wij op het idee om onze team genoot Bernardo, zijn vriendin Welmoed en hun zoontje Gianni op 31 dec een eerbetoon te geven. Het gezin kwam om het leven door een gas explosie in hun vakantie huisje in Conversano Italie. Omrop Fryslan was uit genodigd en kwam deze dag een opname maken voor op tv en radio.
Ook werd de Leeuwarder courant door ons ingelicht en die kwam op 31 dec. Toen dit op 17 dec bekend werd gemaakt kregen wij veel positieve berichten uit geheel Friesland en daar buiten. Het filmpje is in het Fries en in het Nederlands.

.

Op Maandag 31 dec kwam Omrop Fryslan het eer betoon filmen en werd het de hele dag op tv uit gezonden.

.

Carbidteam IJlst herdenkt omgekomen maat

IJLST  -  Met enkele oorverdovende carbidknallen en het loslaten van drie witte ballonnen stond carbidteam IJlst op oudejaarsdag stil bij hun omgekomen kameraad Bernardo Vitto (32). De Woudsender, zijn vrouw Welmoed Schotanus (30) en hun anderhalf jaar oude zoontje Gianni Angelo kwamen afgelopen zomer om bij een gasexplosie in een appartement in het Zuid-Italiaanse Conversano, zijn geboortegebied. Vitto was jarenlang betrokken bij het carbidknallen in IJlst, de plaats waar hij opgroeide. Zijn vrienden herdachten hem en zijn gezin met een afscheidssaluut. In de winderige polder hadden zich veel familieleden en vrienden van het stel verzameld.

FOTO L
EEUWARDERCOURANT / JAN DE VRIES

.

Terug naar de inhoud