Carbidkanon site van het Carbid Team IJlst - Kanon Bouwen van een Gastank - Carbidkanon site van het Carbid Team IJlst - carbidkanon.com

Ga naar de inhoud

.

Een CarbidKanon maken.

Een geschikte Buis vinden is altijd erg moelijk. Een oude LPG gastank kun je kopen bij de meeste auto sloperijen en voor een klein prijsje heb je gauw al een. Onze knalmaat Ronald heeft er ook een gemaakt van een LPG gastank. Hieronder vind je zijn ideeën die hij graag met iedereen wil delen.

Misschien zitten er gebruikbare tips tussen die je kunt gebruiken.

Hoe maak je een veilig carbidkanon van een LPG gastank. Hieronder zie je foto's en uitleg.

>>> Carbidkanon maken van een LPG Gastank <<<

Een kanon maken van een lpg tank is niet zo moeilijk, maar kijk wel goed uit wat je doet. Om aan een lpg tank te komen ga je naar de autosloop en vraag of ze daar een lpg tank hebben. Heb je er een gevonden dan moet eerst het gas eruit. Doe dit niet in een schuurtje of zo. Ga met de tank het land in of ergens buiten de bebouwde kom. Oja, steek dan even geen sigaret op! Laat het gas eruit lopen door het kraantje open te draaien, en als al het gas weggelopen is draai je de koperen aansluitingen het kraantje en het overdrukventiel eraf. Maar dan wel zo dat er geen vonk ontstaat, dus ga er niet op timmeren. Als dit gebeurd is giet je hem helemaal vol water, en laat hem weer leeg lopen, dan is het gas eruit. Doe dit nog een keer voor de zekerheid en je kan er dan rustig in slijpen en boren.

.

Zoek een stuk plaat staal van 6mm dik en las dit op het platte stuk waar de aansluitingen gezeten hebben. Zoek dan een stuk buis van ongeveer rond 200 mm en 5 mm dik en 300 mm lang. Zet de buis boven op de tank en schrijf hem aan de binnen kant af. Zaag met een decoupeerzaag het gat in de tank en las de buis op de tank.

.

Maak onder de tank pootjes of een steun zodat je kanon recht of scheef staat.
Verf hem in een mooi kleurtje met een tekst erop, en klaar.

.

Nu moet er nog een ontsteking op, dit kan door middel van een piëzo. Deze zijn te vinden in gevelkachels of badgeisers. Zet de piëzo vast op een plaatje hout met een tuimelaar er boven, daar kan dan weer een stuk touw aan. Zorg ook dat je de bougie uit de geiser of kachel haal dan kan je die in de tank vast maken. Plaats de bougie zo ver mogelijk van de opening af. Als dit allemaal werkt is je kanon klaar om te schieten. Je kan het carbid rechtstreeks in het kanon doen met wat water of je maakt een carbidtainer. Een carbidtainer kun je maken van een oude steelpannetje of conservenblikjes. Je kan het kanon afsluiten doormiddel van een bal of een zak. Onder in deze pagina vind je een filmpje hoe de Piëzo Ontsteking werkt !.

Voor meer uitleg hoe je een piëzo ontsteking moet maken, ga je naar deze pagina "Ontsteking Piëzo"

Heb je vragen over een Gastank kanon ? Dan kun je onze team genoot Ronald e-maillen.

.

.

Terug naar de inhoud